Fotograf i Järna – men far dit uppdragen tar mig …

Fotograf som startar i Järna och far dit uppdragen tar mig. Studion sätter jag upp där det passar dig – om jag inte fotograferar i befintlig miljö. Ibland är det i ett konferensrum på ett företag. Men det kan lika gärna vara i ett vardagsrum.
Dessutom anlitas jag under fyra månader om året som fotograf av Exakta Foto AB för skolfotografering. Vilket innebär att jag kontinuerligt utvecklar mig som fotograf. Ett enormt roligt uppdrag som jag har skrivit om här Skolfoto – den stora utmaningen.


The Gourds Nine Image Collection

30 exemplar limiterad och numrerad upplaga.
Pigmentbaserat inkjet på Hahnemühle Fine Art, 210 g/m². Storlek 50 x 50 cm.
Pris 2.300 kr per bild.
Beställ direkt i webbutiken.

The Complete Gourds Nine Image Collection
Samtliga nio bilder som ett paket kostar 15.000 kr.


Som fotograf skapar jag kontakt …

I ett fotografi finns en magi som är svår att stå emot. Det liksom griper tag i dig och skapar en emotionell kontakt som sträcker sig över tid och rum. Därför fotografier får dig att känna, tycka och göra saker. Samtidigt får de dig att stanna upp och vilja läsa texten. Rätt foto kräver engagemang av betraktaren.

Ett snabbt fångat ögonblick eller en noga uttänkt komposition. En del är med, mycket lämnat utanför. Dock bara ett ögonblick – inte före och inte efter. Därefter justeras färger, beskärning och kanske lite retusch. Slutligen ett resultat som fängslar dig.

Först och främst är jag porträttfotograf. Att porträttera en människa är att möta en människa. Hur den jag ska porträttera känner sig är helt avgörande för hur bra den färdiga bilden blir. Därför handlar allt om att etablera kontakt med personen jag har framför mig, få personen att slappna av och i rätt ögonblick sedan ta en bild som fångar en personlighet.

Människor i olika sammanhang och miljöer är mina favoritmotiv. Jag försöker alltid hitta det där unika uttrycket som berättar något extra. Men det blir även produkter, konst och inredning.

Mitt arbete är att skapa rätt bild! Kontakta mig så får du veta mer.


Bilder på Instagram …


Senaste inläggen …

Veronica Södergren - Artikel för www.silverplaten.se. Med ett brev på posten fick Veronica Södergren beskedet att hon var en av de utvalda stipendiaterna till Silverplåten. Först trodde hon att något var fel – hon hade ju inte sökt något stipendium. Efter den initiala chocken blev hon otroligt glad över att få den här chansen och att andra i branschen tror så mycket på… Fortsätt läsa
Simon Hallman - Artikel för www.silverplaten.se. Simon Hallman, en av Silverplåtens stipendiater, bjuder på riktigt starkt mörkrostat kaffe då jag intervjuar honom. Han är från Valvträsk i Norrbottens län och studerar just nu metall och silversmide på Leksands folkhögskola. I juli 2021 fick Simon reda på att han var utvald till att vara en av Silverplåtens stipendiater. Men det var först i augusti,… Fortsätt läsa
Fotografering på Leksands folkhögskola - Under två dagar på Leksands folkhögskola stod jag till elevernas förfogande som fotograf. Porträtt och objekt fotograferades i rasande fart. En hel del roliga bilder blev det också tillfälle för. Nära 150 färdiga bilder blev det till slut, som nu eleverna kan använda till sina portfolior, ansökningar och hemsidor. Leksands folkhögskola bjöd på fantastiskt boende och trevligt bemötande och maten… Fortsätt läsa