Åker Strängnäs HC

Fotografera sport är en speciell nisch och ganska långt från verksamheten som en porträttfotograf. Men för ett par år sedan fick jag frågan av en hockeymamma, om jag inte skulle hänga med och ta lite bilder till laget.

Det var en helt ny upplevelse och, och för en lugn porträttfotograf, ganska stor utmaning. Som relativt ointresserad av sport och hockey var det till en början mycket att lära sig förstå spelet. Och vad som var de viktiga höjdpunkterna i en match. Se upp för klubbor som kommer farande, och en och annan vilsen puck.

Sen ställde det helt andra krav på hur jag som fotograf använder min utrustning, och de begränsningar som en utrustning avsedd för porträttfotografering har. Jag kan ärligen säga att jag var ganska långt utanför min normala konfortzon.

Tiden går och helt plötsligt är ett stort antal matcher fotograferade. Titta gärna igenom bilderna och hör av er om ni önskar beställa någon som print.

Matcher

Bilder från matcher med Åker Strängnäs HC som jag varit med och fotograferat. Bildgallerierna fungerar bäst om de visas på en datorskärm, visas de på en telefon kan delar av galleriet döljas.