Boka en fotografering …

Porträtt av elever vid Leksands folkhögskola Metall.

Att boka en fotografering är enkelt – ring mig på telefon 070-761 46 44 eller skicka ett meddelande till christian@habetzeder.se så bokar vi en tid.

Vi planerar bilder, tider och fotoplats. Är det något som måste planeras noggrannare kanske vi träffas innan, tittar på lämpliga platser för fotograferingen, letar modeller och diskuterar vilken retusch som ska göras.

Därefter följer bildbehandling, överenskommen retusch och leverans av bilderna.

Fast pris per bild …

Fri användning och att på förhand veta vad fotograferingen kommer att kosta är viktigt för många, oavsett om det är familjebilder eller företagets bildbank det handlar om.

Därför tar jag betalt en gång, och endast för bilderna du väljer. Du får sedan använda inom din verksamhet:

  • Startavgift för fotografering 3 000 kr exkl. moms.
  • Användningsrätt kostar 900 kr/bild exkl. moms.

För privatpersoner som inte ska använda bilderna kommersiellt gäller:

  • Startavgift för fotografering 1 500 kr (1 200 kr + moms).
  • Användningsrätt kostar 450 kr/bild (360 kr + moms).

Valet sker alltid i efterhand – när bilderna är tagna. Förstoringar i olika format, kvalitet och utförande kan du självklart också beställa.

Eftersom varje fotografering är unikt och givetvis passar inte denna modell alla uppdrag. Kontakta mig så hittar vi en lösning som passar dig. För prisjämförelse kan ni läsa mer i Prisguiden som ges ut av SFF – Svenska Fotografers Förbund.

Kostnader kan tillkomma för exempelvis retusch, modeller, rekvisita och längre resor. Normal debitering är 1 125 kr. per timme (900 kr + moms).

Detta ingår i fast pris …

  • Fotografering.
  • Bildurval.
  • Beskärning och färgkorrigering.
  • Digital leverans av valda bilderna.
  • Fria användningsrättigheter till alla bilder du köper.

Så, ring eller skriv och boka en fotografering!

Boka en fotografering – villkor …

Fotograf skall alltid anges i enlighet med Upphovsrättslagen. Bildrättigheterna inkluderar all användning i alla media i hela världen. Bilderna får inte användas till annat än för beställarens syfte, och inte heller vidaresäljas utan fotografens skriftliga medgivande.

I övrigt gäller villkor enligt SFF – Svenska Fotografers Förbunds rekommenderade avtalsvillkor. Ateljé Habetzeder AB innehar F-skattsedel.