Columbi Ägg – en bunke av silver …

Design S till Columbi Ägg av Klara Eriksson. Foto: Christian Habetzeder.

Columbi Ägg av Klara Eriksson, är en bunke av silver som ska användas ofta och länge. Bilderna tog vi mitt inne i verkstaden och handmodell var Simon Westling, som också arbetar på LOD Metallformgivning. Läs mer om den, och hennes arbeten på Klara Erikssons hemsida.

”Columbi är ett föremål som aspirerar på att ta korpustraditionen in i samtiden. Silverskålen uppmanar till att användas dagligdags …”

Columbi Ägg är nominerad till Design S 2014, som kommer att utdelas på DesignDagen 26 november. Design S är Sveriges nationella designutmärkelse och delas ut vartannat år av Svensk Form. Svensk Forms nationella designutmärkelser omfattar Design S och Ung Svensk Form.

Mer om Columbi Ägg går också att läsa på Klim02 som har en artikel om Klaras arbete ”Corpus in contemporary society – Dare to scratch the silver Surface”. Texten är en sammanfattning av hennes arbete på Reasearch Lab, på Konstfack Ädellab under ledning av professor Karen Pontoppidan.

Fotograferingen av Columbi Ägg

Lyhördhet är en dygd när man arbetar med konst och konstnärer. Den verkligt stora utmaningen är att skapa en bild som kommunicerar konstnärens intentioner och samtidigt tar hänsyn till material, miljö, ljus och inte minst betraktaren.

Fotograferingen av Columbi Ägg gick oerhört snabbt och enkelt. Mycket tack vare en genomarbetad idé och att vi i omgångar tillsammans hade planerat fotograferingen långt i förväg. Just planeringen är oerhört viktig, annars är det lätt att förvilla och förivra sig under själva fotograferingen, och då tappar man snabbt tråden.

I fotograferingen av Columbi Ägg var miljön runtomkring och händelsen som avbildades nästan lika viktig som själva skålen. Klaras arbete med skålen handlar mycket om att den ska användas, inte bara en gång utan många gånger och i flera generationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.