Photo Booth på LOD Metallformgivning

Photo Booth på LOD Metallformgivning

Runt Nationalmuseeums utställning Open Space–Mind Maps – Positions in Contemporary JewelleryKulturhuset Stadsteatern växer en bred flora av utställningar fram som berör samtida smyckeskonst. LOD Metallformgivning deltar med två utställningar sammanbundna av ett fotografiskt event – Photo Booth. Det här var den första utställningen med event. Nästa Photo Booth blir under Kulturnatt Stockholm 2016, som går av stapeln den 23 april 2016.

Med utställningen och Photo Booth, vill LOD Metallformgivning beröra den diskussion om bruket av metallföremål som de varit engagerade i de senaste åren.

 

Smycken på kroppen. Foto: Christian Habetzeder

Publicerat av LOD Metallformgivning den 12 mars 2016

 

Det är först när ett smycke blir buret som det blir komplett. Det förändrar bäraren och förändras av den som bär det. Smycken kan lyfta fram eller hålla tillbaka, skydda eller exponera.

Under utställningen får besökarna möjlighet att bära smycken från LOD, för att se och uppleva dessa förändringar. Metallformgivare från LOD finns på plats och på det sättet kan samtal om brukande, form, uttryck, känsla och funktion äga rum.

Photo Booth

Med en portabel fotostudio var jag på plats och erbjöd besökare att bli fotograferade med smycken eller andra verk. Besökarna fick med sig bilder där de bär smycken, och därigenom får de en möjlighet att se verken ur en helt annan, men samtidigt ytterst personlig, synvinkel. Och många bilder fick vi också publicera på Facebook.

Utställningen öppnade fredagen den 11 mars, med Photo Booth lördagen den 12 mars kl. 14.00-19.00. Utställningen pågår till den 19 mars 2016.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.