Årets förskolefotograf, barn & barnledighet

Nyfödda tvillingar som sover - Boka en fotografering med fotograf Christian Habetzeder

Att få barn är något helt fantastiskt och så omvälvande att det nästan blir omöjligt att beskriva. Samtidigt är det en förutsättning för allt liv och förenar alla oss människor i hela världen. Det finns något betryggande i det som gör att man vågar lita på sin inre magkänsla och ger en tron att man ska kunna klara av det själv också.

Det är ju samtidigt läskigt som tusan. Att ha en liten människa i sina händer – helt utelämnade till dig och din förmåga, omtanke och kärlek.

I november fick Julia och jag tvillingar på BB Södertälje, Lucas och Elias, dubbel lycka på alla sätt och vis. Två fantastiska killar som charmar sin omgivning med skratt, leenden, skrik och benhård vilja. Två små människor med livet framför sig. Som kommer att uppleva stort och smått, lycka och sorg, kärlek och spänning. Vi ser fram mot att stå vid deras sida och hålla deras händer, ge dem tröstande kramar och dela deras lycka.

Två månader har jag nästan uteslutande ägnat mig åt familjen. För att hjälpa till, njuta och lära känna våra små. För att ge dem så mycket trygghet och kärlek som möjligt.

Utnämnd till årets förskolefotograf

Det blev ett välkommet avbrott efter en intensiv skolfotosäsong. Den avslutades med att jag fick priset som årets förskolefotograf av Svenskt Skolfoto, i konkurrens med över 50 andra mycket duktiga fotografer. Jag känner mig glad, hedrad men framförallt ödmjuk, för jobbet om skolfotograf, och särskilt på förskola, är krävande men samtidigt enormt givande.

Barnens återkoppling är omedelbar och utan den återhållsamhet en vuxen person kan ha. Varje rörelse, blick, ord och tonläge får en omedelbar och ärlig reaktion, som ibland är väldigt överraskande. Som fotograf lär man sig väldigt mycket om sig själv när man fotograferar barn.

Svenskt Skolfoto

Svenskt Skolfoto är Sveriges äldsta skolfotoföretag. Det är ett familjeföretag som bildades 1951, i Malmö, av Torsten Dahlgren. Nuvarande VD är yngste sonen Anders Dahlgren och företaget har numera sin hemvist i Nyköping.

För mig är det över med skolfoto för den här säsongen, men vi kanske möts igen nästa höst. Eller till studentfotograferingarna i maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.