Fotografering av Petronella Erikssons konstverk

Korpus av Petronella Eriksson, guld- och silversmed på LOD Metallformgivning. Foto: Christian Habetzeder.

Petronella Eriksson skapar fantastiskt fantasifull korpus. Objekt som retar ögat och utmanar användaren – för användbara är de även om man ibland kan tvivla vid en första anblick.

Jag utgår ofta från växter och förstärker formernas funktion och känsla.

Fotograferingen av Petronella Erikssons kanna ”För Skogen” innebar några speciella utmaningar. En ganska stor, matt, blänkande kropp skulle definieras. Till det kommer ett sirligt handtag i delvis blankpolerat silver som inte fick försvinna, vilket det lätt kan göra när en yta är helt reflekterande. Därtill kom också Petronellas önskemål om vilken känsla bilden ska förmedla. Jag tycker att vi lyckades ganska bra!

Om Petronella Eriksson

Petronella Eriksson är medlem av LOD, Konsthantverkarna och Nutida Svenskt Silver. Hon har en MFA från Konstfack och har gått på Nyckelviksskolan och guldsmedstekniskt gymnasium. Hon är representerad på Nationalmuseum och Röhsska museet.

LOD, där Petronella Eriksson är medlem, är en sammanslutning av sju silver och guldsmeder med examen från Konstfack. De delar verkstad, butik och galleri på Kungsholmen i Stockholm. I butiken kan du uppleva personliga smycken och unika föremål. Allt tillverkat i deras verkstad. LOD genomför utställningar i eget galleri och utomlands, som individer och som grupp.

Läs mer om Petronella Eriksson på hennes hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.