Konsthantverk av och med Tobias Birgersson

Tobias Birgersson med glasögon. Foto: Christian Habetzeder

Tobias Birgersson arbetar i gränslandet mellan konst och hantverk – konsthantverk. Han skapar brukbara föremål som successivt förlorar sin funktion i formen och övergår till ett konstnärligt uttryck. För att sedan utifrån ett konstnärligt uttryck kunna kommentera funktionen och brukaren.

Tobias Birgersson är medlem av LOD sedan starten för 15 år sedan. Han har en MFA från Konstfack, där han sedan flera år också undervisar. Tobias Birgersson är medlem i Nutida Svenskt SilverKungsholmens täljargille, representerad på Nationalmuseum och har utfört offentliga utsmyckningar.

Tobias Birgersson. Foto: Christian Habetzeder

LOD, där Tobias Birgersson är medlem, är en sammanslutning av sju silver och guldsmeder med examen från Konstfack. De delar verkstad, butik och galleri på Kungsholmen i Stockholm. I butiken kan du uppleva personliga smycken och unika föremål. Allt tillverkat i deras verkstad. LOD genomför utställningar i eget galleri och utomlands, som individer och som grupp.

Tobias Birgersson utbildade sig först på Stenebyskolan i silversmide 1992-1993 och järnsmide 1998-2000. Konstfack – Metall, Master of Fine Arts 2001. 2004 mottog han, tillsammans med Helena Sandström, stipendiet Unga Konsthantverkare som utdelas av Bengt Julins fond, för sitt corpussilver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.