Porträtt av Fredrik Ingemansson

Guld- och silversmedsmästare Fredrik Ingemansson i sitt hem och verkstad på norra Färingsö, strax utanför Stockholm.

Uppdraget att porträttera guld- & silversmedsmästare Fredrik Ingemansson, fick jag inför en kommande utställning på LOD Metallformgivning. Under en dag fotograferade jag honom i sin verkstad och hem på norra Färingsö, strax utanför Stockholm.

Den lilla hemtrevliga stugan sjuder av hantverk och konst i stora och små projekt. Överallt finner du som besökare små genomtänkta detaljer blandade med vackra ting.

”Finns inget som är omöjligt, bara saker och ting som är svårare att lösa.”

Fredrik gillar utmaningar och har en passion för gamla tekniker inom hantverk. Som konstnär och hantverkare säger han sig vara autodidakt, med en lärlingsutbildning i grunden. Han har varit verksam inom guld- och silversmide sedan 1986.

Under våren (20/2-3/3 2016) ställer Fredrik ut på LOD Metallformgivning.

Mer om Fredrik Ingemansson

Fredrik Ingemansson arbetar som guld- och silversmidestekniker, både med traditionella och experimentella metoder på Konstfack (Institutionen för Design, Konsthantverk & Konst / Ädellab), där har är adjunkt. Under 2012 deltog han i utställningen Mouth to Mouth, tillsammans med andra lärare på Konstfack. Jag fick uppdraget då att fritt dokumentera deras utställning, som du kan läsa om här.

YouTube driver Fredrik en kanal om där han visar olika tekniker inom guld- och silversmide. Du kan även följa Fredrik på Instagram eller FaceBook.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.