Fredrik Ingemansson ställer ut!

Vid sidan av uppdraget att porträttera guld- & silversmedsmästare Fredrik Ingemansson, inför en kommande utställning på LOD Metallformgivning, har jag fotograferat ett flertal av hans verk också. Utställningen har han döpt till Fredriks vilja.

Fredriks vilja

Fredrik Ingemansson är en klassiskt skolad silver- och guldsmed. Först lärling, sedan gesäll och tillslut mästare. De gedigna kunskaperna inom ämnesområdet förvaltade han med stolthet – och mästersmeden var trygg i sin världsåskådning.

År 2012 skiljde sig Fredrik efter 18 års äktenskap, sedan dess har han arbetat med sin inre och yttre vilja. Smeden omvärderade allt. Nu visas resultatet av tre års sökande arbete i material och teknik för första gången i sin helhet – på LOD Metallformgivning.

Utställningen visas mellan 20:e februari och 3:e mars 2016.

Mer om Fredrik Ingemansson

Fredrik Ingemansson arbetar som guld- och silversmidestekniker, både med traditionella och experimentella metoder på Konstfack (Institutionen för Design, Konsthantverk & Konst / Ädellab), där har är adjunkt.

Under 2012 deltog han i utställningen Mouth to Mouth, tillsammans med andra lärare på Konstfack. Jag fick uppdraget då att fritt dokumentera deras utställning, som du kan läsa om här.

YouTube driver Fredrik en kanal om där han visar olika tekniker inom guld- och silversmide. Du kan även följa Fredrik på Instagram eller FaceBook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.