Porträtt av Klara Eriksson

Jag hade den stora förmånen att få ta porträtt av Klara Eriksson under en gråmulen förmiddag. Klara formger och tillverkar unika föremål av metall. Hennes bas är LOD Metallformgivning. Mer om Klara kan du läsa på hennes blogg. Så här presenterar hon sig …

”Att formge är att skapa sagor i vardagen. Inspirationen infinner sig när jag ser att flera olika vägar korsar samma punkt. Ofta är det funktion, användning och en berättelse. Under senare år har jag fascinerats av hur mina föremål används.”

Lång och gedigen erfarenhet

Klara är representerad på Nationalmuseum, Kulturen i Lund och Röhsska Museet i Göteborg, och har haft ett flertal separatutställningar och deltagit i ett antal grupputställningar. 1999 var hon medgrundare av LOD Metallformgivning, som är en sammanslutning av sju silver- och guldsmeder med examen från Konstfack och fungerar som verkstad, galleri och butik. De delar verkstad, butik och galleri på Kungsholmen i Stockholm. Utställningar som enskild medlem eller grupp visas i det egna galleriet men även på andra museer och gallerier. Vanligtvis bjuder LOD in andra konstnärer till fyra utställningar om året, i sin lokal på Kungsholmen.

Porträtt

Det blev underbara porträtt av Klara, som fungerar både i svart-vitt och färg, mest tack vare en fantastisk närvaro hos Klara. Det mjuka ljuset var perfekt och stämde väl med platsen, under broarna mellan Flemminggatan och Kungsgatan i Stockholm.

I ett porträtt försöker jag som fotograf att fånga ett stycke personlighet och helst en stor portion närvaro. Du ska som betraktare helst uppleva en form av kontakt med personen och därför är oftast blicken rakt in i kameran.

Mer om Klara Eriksson

Klara Eriksson får utmärkelsen Design S 2014
Columbi Ägg – en bunke av silver …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.